• Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €20,-
  • Veilig betalen, ook achteraf
Installatie led tuinverlichting algemeen:
Monteer de 220 volt verlichting op een stevige ondergrond, bij staande buitenlampen plaatst u deze met de voet boven het maaiveld. Hierbij voorkomt u aantasting van de lak door contact met de aarde.

De RVS boutjes in de buitenlamp kunnen na verloop van tijd aan het aluminium vast oxideren, om dit te voorkomen smeert u alle boutjes in met de meegeleverde zuurvrije vaseline. U herhaalt deze handeling iedere keer dat u een lamp opent en/of een led lichtbron vervangt.

Installatie led tuinspots:
De led tuinspots worden standaard geleverd met een voorgemonteerd zwart neopreensnoer van ruim 200 cm met een stekker. Met de spie prikt u de spot eenvoudig in de grond en richt u deze eenvoudig op het uit te lichten object. Wanneer u een lichtbron plaatst of vervangt dient u de RVS boutjes ruimschoots in te vetten met zuurvrije vaseline om oxidatie te voorkomen.

Installatie led grondspots:
De led grondspots worden standaard geleverd met een zwart voorgemonteerd neopreensnoer van 100 cm met open eind. Door het maken van een gietmof is het mogelijk om de (ymvk-as) grondkabel te verbinden met de grondspot. De spot mag nooit in het water staan, zorg altijd dat vocht direct weggeleid wordt. Het is sterk aan te raden om 30 cm grind onder de inbouw grondspot aan te brengen, dit verbeterd de waterafvoer. Wanneer u een lichtbron gaat plaatsen of vervangen, dan dient u de RVS boutjes ruimschoots in te vetten met zuurvrije vaseline.

Onderhoud led tuinverlichting algemeen:
De buitenlampen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, welke u zult moeten onderhouden om jarenlang te kunnen genieten van uw verlichting. Het advies is om de lampen minimaal 2x per jaar te reinigen met een zachte doek en een ph-neutraal middel.

Onderhoud RVS:
RVS onderdelen en/of verlichting is gevoelig voor vliegroest, dit is te herkennen door de licht bruine aanslag die aan het oppervlakte verschijnt. Dit is eenvoudig te voorkomen en behandelen met een standaard RVS reiniger, hiermij verwijderd u de aanslag en brengt u direct een nieuwe beschermlaag aan.

Led lichtbron vervangen:
Zorg ervoor dat u altijd over het juiste gereedschap beschikt en dat dit schoon is en vrij van roest. Wanneer u inbusboutjes gaat demonteren dient u er op te letten dat er geen vervuiling in de bout aanwezig is, dit zou ervoor kunnen zorgen dat de sleutel onvoldoende diep in de inbusbout geplaatst kan worden met als gevolg een kappotte bout. Na het vervangen of plaatsen van de lichtbron dient u de boutjes op de raakvlakken met de lamp in te smeren met zuurvrije vaseline, hiermee voorkomt u vastzittende boutjes door oxidatie.Laat uw 220 volt led tuinverlichting altijd door een expert installeren.
Bestellen bij De lichthoek
  • A-merken
  • Laagste prijsgarantie
  • Levering direct uit voorraad
  • Gratis verzending vanaf €20,- Nederland & België met PostNL
  • Veilig betalen met IDeal, Bancontact, Creditcard, Overboeking en Achteraf
  • Deskundig advies
  • Retourrecht 14 dagen
veilig betalen
Klantenservice phone010-5902800 mailinfo@led-tuinverlichting-expert.nl

Maandag - vrijdag
8.30 t/m 17.00 uur

Hulp nodig?
Ik sta u graag
te woord

neem contact op
veilig betalen

© Led tuinverlichting expert 2021